El 4 de juliol del 2018 va començar la meva història, la història d’en Joan BonaNit, la Història d’un crit.
Avui, després d’un any i mig de treball, anunciem amb molta il·lusió la sortida del meu llibre. Un llibre que neix de la necessitat de posar negre sobre blanc un seguit d’anècdotes, moments, sentiments, emocions i inquietuds que hem anat passant durant totes aquestes llargues nits. I sobretot, perquè d’una manera molt diferent, volem seguir mantenint viu l’activisme de Lledoners, la lluita de persistència i solidaritat forjada en aquests quasi dos anys.
Història d’un crit explica com ha anat evolucionat el BonaNit d’una manera natural i modesta, com han estat els nostres sentiments i pensaments en aquest viatge i també es resolen preguntes que han anat sorgint durant tot aquest temps. Quan va començar el BonaNit? Per què? Què ha passat durant aquest temps?
Tota la història impresa en unes pàgines teixides amb senzillesa i d’una manera molt propera i directa cap al lector.
Perquè us vull explicar la meva història de primera mà, amb pèls i senyals.
Avui comença una nova etapa a la meva vida, noves vivències i nous reptes que se sumaran a tots i cadascun dels moments viscuts. Comença una etapa que dos anys enrere no m’hagués pogut imaginar, però que afronto amb immensa emoció i gratitud. Sobretot gratitud, perquè els mesos que ha durat l’elaboració d’Història d’un Crit he estat envoltat de persones meravelloses que m’han acompanyat, assessorat i ajudat en tot, i per això, aquest llibre és vostre.
En primer lloc, a l’Ariadna, la veritable artífex d’aquest projecte. Amb qui durant moltes nits hem compartit estones de reflexió i de feina, molta feina per obtenir aquest resultat final. Gràcies, gràcies per plasmar, amb tant d’amor, la meva història, la nostra història.
En segon lloc, a Francesc Orteu. Tu vas fer-te teu aquest projecte abans que ningú; ens vas orientar i vas opinar i sempre ho vas fer pensant el millor per a nosaltres. Gràcies, gràcies per la teva ajuda, per les teves reflexions i sobretot per la teva amistat.
També vull donar les gràcies al Molt Honorable President Puigdemont, a la Blanca Bragulat i a la Meritxell Lluís. Gràcies per acceptar formar part d’aquesta història, gràcies per les vostres emocionants paraules a l’inici i al final d’aquest llibre.
I per últim, però no menys important, a tot l’equip de Comanegra. Gràcies, gràcies per fer-ho possible, gràcies per fer tangible aquesta història farcida d’il·lusió, estima, amistat, solidaritat i molts altres adjectius més. Tots aquests adjectius són els que us defineixen també a vosaltres.
Aquest anunci havia de ser fa unes setmanes, i a conseqüència del confinament va quedar ajornat. Però, tot i les dificultats, no volem quedar-nos sense el nostre estimat Sant Jordi, així que Comanegra ha obert una plataforma on-line per comprar llibres i “adoptar llibreries” (www.paradacomanegra.com), un projecte col·laboratiu per ajudar a les llibreries tot i tenir les persianes baixades. D’aquesta forma, tothom que vulgui, podrà adquirir els seus llibres preferits i rebre’ls a casa.
També hi ha una taula de signatures on qui vulgui podrà demanar el llibre signat. El meu és un d’ells, si el voleu dedicat seguiu els passos que indica l’editorial i així ho farem!
I quan tot això acabi, quan per fi ens puguem tornar a abraçar, tornarem a sortir al carrer i ho farem amb més il·lusió que mai, fent una presentació presencial d’Història d’un crit amb tots i totes vosaltres.
Espero i desitjo que us agradi Història d’un crit tant com a nosaltres ens ha agradat explicar-vos-la.
Trobo a faltar el Bona nit a Lledoners, però voldria no haver-hi de tornar perque estiguessin en llibertat, d’un principi vaig dir un noi tan jove, però amb aquest acte ja has fet història, ara ja té nom història d’un crit, sempre et portarem al cor mil gràcies
svl9y4