Fa uns dies va sortir publicat a alguns mitjans de comunicació la meva incorporació a Junts per Catalunya i després d’uns dies de no parlar i deixar que les reaccions es tranquil·litzessin, vull trencar aquest silenci per explicar-me i desmentir algunes notícies i comentaris que han sortit.

Per què Junts per Catalunya?

Fa uns anys enrere no m’hauria plantejat la meva militància a un partit polític, no ho havia fet mai i no pensava fer-ho.

El meu activisme ha estat sempre i serà sempre al carrer, amb la gent però la desmobilització actual és un fet i personalment, com he intentat fer sempre, tenia la necessitat de posar el meu granet de sorra a la causa.

Amb la falta de lideratges actuals, sobretot des de les entitats, l’independentisme necessita reinventar-se i trobar solucions.

Per aquests motius, fa uns mesos vaig decidir afiliar-me a JuntsXCat. Aquest fet, no va ser cap notícia perquè no ho vaig fer públic o potser perquè no va interessar. Perquè si tens interès polític, participar-hi activament és el més normal del món.

Hi ha tres punts clau que em van fer decidir donar aquest pas:

El primer és la lleialtat a l’1-O.

Junts per Catalunya sempre defensarà l’1 d’octubre com la primera pedra de la República Catalana i serà la base per la construcció del nou país.

En segon lloc, el compromís de país i reivindicació d’exiliats i presos polítics.

Junts per Catalunya sempre ha tingut present els presos polítics i els exiliats, a tots per igual. Sense oblidar-los en cap moment i assumint en tot moment el seu lideratge i la necessitat de desplegar a l’exili un govern paral·lel que pugui arribar on les institucions no hi arribaran.

I per últim la transversalitat.

Junts per Catalunya és un partit nou, amb la intenció de fugir de les dinàmiques velles de partit, amb ànim de construir una eina nova i transversal, obert a tothom, sense fer diferències, sense retrets. Exactament igual que va ser l’1 d’octubre.

Vegueria de la Catalunya Central

Arribats a aquest punt, Junts per Catalunya en el seu procés de creació, va desplegar un període de votacions per escollir els càrrecs executius de partit a les comarques i vegueries i jo, com molts altres afiliats, vaig presentar voluntàriament la meva candidatura per dirigir la vegueria de la Catalunya Central.

Els passats 7 i 8 de novembre van ser les eleccions i va sortir escollida la candidatura de la qual formo part i encapçalada per la coordinadora Montse Girbau, ella va ser qui em va proposar formar part de la candidatura i va confiar en mi per al càrrec de responsable d’organització de la Catalunya Central.

Mitjans de comunicació

El titular que alguns mitjans de comunicació van fer, va ser molt desafortunat tot i que la politització dels mitjans de comunicació no és un fet nou.

Lluny del que s’ha dit i han publicat alguns mitjans, JuntsXCat no m’ha fitxat. Com he explicat anteriorment em vaig afiliar al partit per una decisió pròpia i em vaig presentar a les eleccions territorials en l’exercici del meu dret de participació i elecció com a afiliat.

El càrrec al qual vaig sortir escollit (responsable d’organització de la Catalunya Central), és un càrrec orgànic de partit, completament voluntari i sense retribucions.

Formar part d’aquesta executiva no vol dir ni molt menys anar a cap llista electoral ni tenir cap càrrec públic, com s’ha dit o s’ha fet creure en alguns llocs.

Per últim, només vull deixar clar que lluny de debats estèrils, crec que tota aquesta controvèrsia no ajuda gens a l’independentisme ni a la seva unitat.

Em trobareu sempre, com fins ara, lluitant pel nostre país, per la unitat, per fer front a la repressió, al costat d’exiliats, empresonats i represaliats i per fer créixer Junts.

Comments ( 5 )

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »